Nederland kent een groot aantal zelfstandig ondernemers. Het heeft veel voordelen om voor jezelf aan de slag te gaan: je kunt je eigen tijden bepalen, je kunt je eigen tarieven hanteren en je kunt de klussen aannemen die je het leukst vindt. Wat veel mensen echter onderschatten, zijn de risico’s die met een eigen onderneming komen. Gaat er een keer iets niet helemaal zoals je het had gepland, dan ben jij ook degene die de verantwoordelijkheid hiervoor moet dragen. Wij raden je daarom aan om even te kijken welke risico’s je loopt en hoe je deze kunt vermijden. Je kunt namelijk gewoon verzekeringen afsluiten waarmee je in een klap een hoop narigheid kunt vermijden. Wij zullen de autoverzekering en de arbeidsongeschiktheidsverzekering met je bespreken. Hopelijk heb je hier wat aan.

Je bent in Nederland verplicht om je auto te laten verzekeren 

Als je een eigen auto hebt voor je bedrijf, dan moet je deze verplicht van een verzekering voorzien. Hiermee voorkom je dat je diep in de schulden komt wanneer je een andere weggebruiker schade toebrengt. Jij kunt op jouw beurt profiteren van de verzekering van de tegenpartij wanneer iemand je aangereden heeft. Heb je een bestelwagen, dan kun je een bestelautoverzekering Univé afsluiten voor je wagen. Kijk altijd goed naar de leeftijd van je auto. Hoe ouder je wagen namelijk is, hoe lager de dagwaarde van je auto is. Dat heeft gevolgen voor je verzekering. Kies daarom voor wagens tot zes jaar oud de allrisk verzekering, voor wagens van zes tot negen jaar de WA+ Beperkt Casco verzekering en voor auto’s ouder dan negen jaar de WA-basisverzekering. Bekijk ook of je nog aanvullende pakketten wilt toevoegen. Deze zijn niet verplicht, maar je kunt met deze opties wel meer uit je verzekering halen. Bekijk daarom alle mogelijkheden om te zien wat jij wilt toevoegen. 

Wat als je niet meer in staat bent om een inkomen te vergaren? 

Ondernemers kijken vaak naar mogelijkheden en niet naar beperkingen. Dat is een gezonde instelling, maar hierdoor zien ze over het hoofd dat je ook ziek kunt worden. Onder die omstandigheden ben je waarschijnlijk niet meer in staat om een inkomen te genereren waardoor je in de problemen kunt komen. Vandaar dat je er verstandig aan doet om een AOV verzekering af te sluiten. Je voorkomt hiermee dat de inkomende geldstroom helemaal opdroogt. Dat is belangrijk want je moet wel de huur of je hypotheek kunnen blijven betalen. Je zou namelijk niet de eerste ondernemer zijn die diens woning moet verlaten omdat de vaste lasten niet meer betaald kunnen worden vanwege ziekte. Bezorg jezelf daarom niet meer stress op het moment dat je ziek bent en sluit een goede AOV af. 

Een verzekering kan je heel veel geld besparen 

Misschien denk je: wat gaat mij dat allemaal kosten, al die verzekeringen? Deze vraag is begrijpelijk, maar beter is het om te kijken naar wat het je allemaal bespaart. Zonder autoverzekering ben je namelijk strafbaar en loop je kans op boetes en grote kostenposten, zonder AOV loop je het risico dat je woonsituatie op het spel komt te staan. Dat terwijl je maar weinig betaalt voor de premies van je verzekeringen. Wij raden je daarom aan om vandaag nog even naar de site van je verzekeraar te surfen om je polis samen te stellen en af te sluiten. Je zult zien dat je met een paar muisklikken vele risico’s kan uitbannen.