Het fotograferen van vuurwerk levert zeer spectaculaire plaatjes op, toch is het lang niet altijd even makkelijk om een pakkende foto te schieten. Of je deze blogpost leest na de jaarwisseling of dat je er nog op tijd bij bent, vuurwerk fotografie tips komen altijd van pas! Met de tips uit deze blogpost lukt het jou de eerstvolgende keer een stuk beter om het vuurwerk goed op beeld vast te leggen, vervolgens kun je je foto’s printen met een canon cartridge of een brother cartridge van goede kwaliteit.

Zorg voor een stabiele basis en de juiste lens

Allereerst is stabiliteit zeer belangrijk bij fotografie. Dit komt onder andere omdat er in de avond weinig licht is en een lange sluitertijd dus vereist is. Zorg dat je bij het fotograferen van vuurwerk gebruik maakt van een statief. Daarnaast kan de foto met een statief alsnog onscherp worden wanneer je de knopjes wilt indrukken met de hand. Maak daarom voor een scherpe foto gebruik van een statief met afstandsbediening. Nog een tip is om je beeldstabilisatie van je object uit te zetten. Zo corrigeert je camera niet onnodig en heb je meer kans op scherpere foto’s.

Daarnaast zijn er lenzen die net even handiger werken met vuurwerk. Met een groothoeklens pak je het vuurwerk en een deel van de omgeving. Wil je je echt alleen focussen op het vuurwerk? Ga dan beter voor een telelens. Om goed in te zoomen op bepaalde delen van het vuurwerk kun je weer een zoomlens gebruiken. Zo hoef je je eindfoto’s niet bij te snijden.

Gebruik geen filters en stel je camera zelf in

Bij vuurwerk is het af te raden om gebruik te maken van filters. Dus ook is het slim om de UV filter van je camera af te halen. Dit filter zou namelijk kunnen zorgen voor reflecties waardoor je foto niet meer te gebruiken is. Daarnaast kun je het beste het vuurwerk in de manuele stand fotograferen. Stel zelf je diafragma, ISO en sluitertijd in. Bij de meeste camera’s werkt het goed om je diafragma op f/11 of f/14 te zetten en je ISO op 100, zet de sluitertijd op bulb en bepaal zelf hoelang die wordt.

Kies een locatie en focus je op één deel van de lucht

Wanneer je vuurwerk wilt fotograferen is het goed om een goede locatie te kiezen. Dit is bijvoorbeeld een rustige locatie aan het water. De weerspiegeling in het water zal voor een prachtige foto zorgen. Om te zorgen voor meer scherpte in je foto’s, kun je het beste je focussen op een bepaald gedeelte van de lucht. Heel veel succes!