Heb jij wel eens een tuin zonder afscheiding gezien? Die kans is inderdaad zeer klein. Een goede tuinafscheiding zorgt er namelijk voor dat je tuin er een stuk stijlvoller uitziet en het creëert privacy. Er zijn veel keuze mogelijkheden die jij kunt inzetten voor het gebruik van een dergelijke afscheiding. De twee voornaamste manieren waarvoor wordt gekozen zijn vaak een schutting of een hekwerk. Uiteraard is het afhankelijk van je eigen smaak en ook wensen waar jij uiteindelijk voor kiest. Zo heeft een schutting z’n eigen voor- en nadelen, maar dat geldt ook voor een hekwerk. Een schutting is erg bekend; mensen kunnen zich er een voorstelling bij maken en kunnen sneller bepalen wat ze graag willen. Een hekwerk komt minder vaak voor en daarom is het moeilijker om er een voorstelling bij te maken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit een dubbelstaafmat hekwerk of een enkel hekwerk. Om je een idee te geven wat het beide is en wat de verschillen zijn, lichten we ze hieronder beide verder voor je toe.

Een schutting vs. Een dubbelstaafmat hekwerk

Ondanks dat we zien dat er nog steeds veel mensen kiezen voor een schutting als afscheiding, zien we ook dat dubbelstaafmat hekwerk steeds meer in trek is. Dit geldt niet alleen voor de tuinen bij mensen thuis, maar ook voor bedrijventerreinen wordt er steeds vaker de keuze gemaakt voor een hekwerk als afscheiding. Het grote verschil tussen beide is dat je bij een enkel staafmat hekwerk alleen boven en onder een knik hebt zitten in je hekwerk. De staven die worden gebruikt zijn daarentegen vaak ook net een stukje dunner. Daarnaast zijn er nog meer voordelen te bedenken waarom jij het beste kunt gaan voor een hekwerk. Welke dit zijn, vertellen we je hieronder.

Voordelen van een hekwerk

Een hekwerk heeft veel voordelen, zeker als je het vergelijkt met een houten schutting. Een schutting moet je onderhouden en eens in de zoveel jaar vervangen. Een hekwerk is veel duurzamer. Hieronder de belangrijkste voordelen op een rij:

  • Een hekwerk zorgt voor een optimale beveiliging rondom je huis

  • Het is zo goed als onderhoudsvrij en erg duurzaam

  • Een mooi hekwerk zorgt voor een luxe uitstraling

  • Het biedt veel privacy

Privacy 

Een van de grootste misverstanden over een hekwerk is dat men denkt dat het geen privacy biedt. Een hekwerk is immers open en je kunt er zo doorheen kijken. Dit is eenvoudig op te lossen door er speciale beplanting doorheen te plaatsen. Vind je dat niet mooi, kun je er ook voor kiezen om een soort kunststof band erdoorheen te vlechten.