De laatste tijd werd ik de geëerde eigenaar van een gloednieuwe woning. Je kunt het in deze tijden nauwelijks visualiseren, maar uiteindelijk zijn we erin geslaagd om een ​​nieuw huis te vinden. Het is trouwens niet mijn allereerste verblijf. We zijn wat groter en wonen ook veel meer op het platteland. Zo hebben we in onze vrije tijd wat meer rust. Toch wonen we dichtbij genoeg om te werken en ook bij de stad. Aangezien het eindelijk zover is, heeft het huis veel opknapbeurt nodig. Dat is voor mij de eerste keer sinds het eerste huis dat ik kocht een nieuwbouwwoning was. Daar viel echt heel weinig meer aan te doen. Alleen de muuroppervlakken moesten worden geverfd en er moest ook een vloer in worden gelegd (dat heb ik zelf ook echt niet gedaan).

Nieuwe dingen

Omdat het de eerste keer is dat ik een woning ga renoveren, leek het me verstandig om een ​​vakman in te schakelen. Er zijn veel punten waarvan ik niet weet hoe ze moeten worden gemaakt of bijgewerkt. Ik heb eigenlijk een beslissing genomen om meer te doen dan bij mijn oorspronkelijke huis. Ik denk ook dat het zeker leuk zou zijn om dingen veel beter te doen. Omdat ik me afvraag, vraag ik de aannemer om te luisteren. Hierdoor ben ik bekend met een heleboel gloednieuwe termen waar ik tot dan toe eigenlijk nooit van op de hoogte was. Neem als voorbeeld de kipper. Heeft u een idee wat dat is? Ik zal het zeker met u proberen te bespreken zoals het mij ook is beschreven: een kipper is een auto met vrachtruimte. Onder deze vrachtruimte bevindt zich een mechanisme. Hierdoor kan de laadruimte vanuit een rechte positie (dwz wanneer de landing gewoon op het voertuig is gericht) naar een hellende positie worden gebracht en kan de vracht uit de laadruimte worden verplaatst.

Waar heb je voor nodig?

Nu vraagt ​​u zich misschien af ​​waarvoor we deze kipper nodig hebben? Nou, dat is heel eenvoudig uit te leggen. We willen een gloednieuwe steenslagbaan bouwen. Hiervoor moet eerst splinternieuw grind worden gestort. Door een kipper te gebruiken, hoeven we niets met de hand uit een vrachtwagen te scheppen. Dat scheelt veel werk. Naderhand is het de bedoeling dat we gewoon alle kleine dingen in de loop van de cursus moeten scheiden. Het is dus heerlijk genieten om bij zo'n project betrokken te zijn. Zo kom je altijd iets nieuws te weten!