Mijn echtgenoot houdt van tuinieren. Hij kan hele dagen buiten in de tuin investeren en ook met zijn milieuvriendelijke vingers een van de mooiste planten op de juiste plek planten. Ik weet niet hoe hij het gecorrigeerd krijgt en nog een keer, maar onze tuin ziet er altijd stralend uit. Behalve onze tuin. Het gras is een oogletsel. Ten eerste omdat de vele gezellige zomers kale, volledig droge plekken blijven groeien, ten tweede omdat de mollen hun weg vinden via ons gras en die vreselijke stapeltjes achterlaten. Op zoek naar manieren om hier iets aan te doen, dachten we dat het aanleggen van kunstgras iets voor ons zou kunnen zijn. Het idee van kunstgras gaf me constant het gevoel van 'nep' gazon. Maar tegenwoordig is het bijna gelijk aan de werkelijke tuin. We pakten de stier bij de horens en stelden vast dat het verkrijgen van gefabriceerd gras voldoende voordelen heeft om deze werf het voordeel van de vraag te geven.

Aanleggen van kunstgras

Nadat ik het kunstgras had gekocht, begonnen de vingers van mijn wederhelft normaal gesproken te jeuken. Het gras leggen werd in verschillende stappen uitgevoerd. Eerst werd het oude gras verwijderd en de grond zo lang mogelijk geëgaliseerd. Na het egaliseren heeft hij een zandlaag van ongeveer 10 centimeter gebruikt, waarna deze is ingestrooid en ook geëgaliseerd. Dit laatste moest op de juiste manier gebeuren omdat het kunstgras zich vormt en zich aan het substraat vastzet. Tot nu toe werkte alles en ook vol goede moed ging hij verder met de volgende stap, het leggen van het stabiliserende canvas. Hij heeft de hoeken van het doek beveiligd met een kunstgrashaak, zodat de wortels of het onkruid het niet overleven en er in de toekomst geen deuken in het gemaakte gras zullen ontstaan ​​bij het gebruik ervan. Ten slotte kwam de minuut dat hij het gefabriceerde gras kon leggen. De oppervlakte van onze tuin is 10 bij 4 meter en de door ons aangekochte rol had precies deze afmetingen. Gelukkig, want als de tuin smaller of groter was, was er natuurlijk wat knippen en ook plakken nodig. Uiteindelijk beschermde hij het kunstgras met unieke haken waarmee hij de grasmat om de 50 cm langs de randen inprikte. Het doel was succesvol.

De voordelen van kunstgras

We waarderen het elke dag vanwege de bouw en constructie van het kunstgras. Op het erf ziet het er prachtig milieuvriendelijk uit en ook het kunstgras is echt onderhoudsvriendelijk. U hoeft zich er nauwelijks zorgen over te maken. Af en toe verwijderen we wat bladeren, maar dat is het dan. Daarnaast hebben we geen last meer van die irritante terpen. Ik neem aan dat kunstgras ook buitengewoon milieuvriendelijk is, omdat het nooit hoeft te worden gemaaid of bespoten. Gedurende de zomer is onze tuin buitengewoon aantrekkelijk gebleven, zonder kale plekken en bovendien niet aangetast, ondanks dat het zwembad voor de kinderen erop stond. Volgens de fabrikant hoeven weersomstandigheden geen enkele taak te vervullen. Zelfs tijdens het koude weer met langdurige vorst zal een aangelegd gazon zeker niet worden geschaad, dat zijn we gegarandeerd. Dat betekent dat het door de mens gemaakte gras eveneens lang meegaat.